Nu vaccinurilor!!! Citeşte şi dă mai departe: https://nuvaccinurilor.wordpress.com

Aprilie 7, 2009

Subiect fierbinte : este eficienta vaccinarea bebelusilor sau le dauneaza sanatatii ?

Filed under: Uncategorized — novaccin @ 9:01 am


Sursa: Urban Iulian

Acest subiect este unul care a suscitat interesul parintilor din Romania, mai ales in conditiile in care in majoritatea tarilor din UE, vaccinarea bebelusilor, nu este integral obligatorie, adica vaccinuri contra pojarului sau rujeolei nu sunt obligatorii, fiind extrem de multe cazuri raportate de bebelusi care au suferit vatamari sau chiar au decedat din cauza acestor vaccinuri.

Cazul a fost adus in prim-planul discutiilor de catre Ionela S. care mi-a trimis acest mesaj :
Numele meu este S. Ionela si sunt din Bucuresti. Am descoperit site-ul dumneavoastra de curand si ma bucur foarte mult pentru asta. Mi-am facut si eu curaj sa va scriu pentru ca ma framanta o problema de ceva timp si nu stiu cu cine sa ma consult.

E vorba de vaccinarile obligatorii pentru bebelusi. Am citit multe articole pe internet despre cat de periculoase sunt aceste vaccinuri pentru copilasi.

Fetita mea are 10 luni. Pana acum, i-am facut toate vaccinurile obligatorii, dar, de-acum inainte nu mai vreau sa i le fac.

Intrebarea mea este daca neefectuarea lor atrage vreo sanctiune legala pentru mine ca parinte?

Exista vreo lege sau vreun amendament care imi ofera mie ca parinte libertatea de a refuza aceste vaccinuri pentru copilul meu?

Trebuie spus faptul ca, daca un parinte refuza sa isi vaccineze copii, atunci el NU ESTE SUPUS NICI UNEI SANCTIUNI LEGALE ci trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere care se va inmana medicului de familie pentru a fi atasata la dosarul copilului pentru ca medicul sa nu poata fi acuzat ca nu a pus in vederea acestui parinte faptul ca trebuia sa isi vaccineze copilul.

Insa problema eficientei si gradului in care dauneaza aceste vaccinuri este foarte mare.

CrisIacob, deschidea un topic in acest sens, in 2003 pe desprecopii.com cand spunea :

As vrea tare mult sa deschidem un topic pe aceasta tema, mai ales ca subiectul este fierbinte, in plina epidemie de pojar.
Pe scurt, parerea mea este ca totul este umflat ca o gogoasa, deoarece pojarul nu este nici pe departe o boala atat de crunta precum se vehiculeaza acum in presa. Poate lumea a uitat, dar bolile copilariei le-am facut majoritatea dintre noi, pe cand eram mici, si nu se vorbea de atatea complicatii cate par sa fie acum.
Pe de alta parte, nimeni nu sufla o vorba despre efectele adverse ale vaccinarii precum si de reactiile secundare ale acestora.
Inainte de introducerea vaccinarii in masa impotriva rujeolei, incidenta maxima a bolii apartinea grupei de varsta 5-9 ani. In aceasta grupa de varsta boala imbraca de obicei forme usoare la copiii cu imunitate normala, cu status nutritional si igienic rezonabile. Spre deosebire de boala naturala care confera imunitate pe viata, vaccinul ofera protectie doar cativa ani, astfel ca unul din efectele cele mai vizibile ale vaccinarii in masa importiva rujeolei a fost schimbarea distributiei pe grupe de varsta a bolii, cu scaderea incidentei in grupa 5-9 ani, si cresterea incidentei bolii in randul sugarilor, adolescentilor si adultilor, grupe de varsta la care riscul si severitatea complicatiilor sunt mult mai mari.
Vaccinul impotriva pojarului este un element din triplul vaccin ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola), administrat la varsta de 15 luni. Medicii sustin ca vaccinul este necesar pentru a preveni encefalita rujeolica.
Dupa ce v-a speriat cu posibilitatea improbabila a encefalitei rujeolice, rareori doctorul dvs. va va spune despre pericolele asociate cu vaccinul impotriva pojarului. Vaccinul anti-rujeolic este asociat cu encefalopatia si o serie de alte complicatii precum PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), care cauzeaza solidificarea materiei cerebrale si este invariabil mortala. Alte complicatii neurologice uneori fatale asociate cu vaccinul anti-pojar includ ataxia (imposibilitatea coordonarii miscarilor musculare), retardul mintal, meningita aseptica, convulsiile si hemipareza (paralizia unei jumatati a corpului). Complicatiile secundare asociate vaccinului pot fi si mai inspaimantatoare. Ele includ encefalita, diabetul cu debut in copilarie, sindromul Reye si scleroza multipla.
Lasand la o parte teoria, din pacate am intalnit cazuri particulare de copii vaccinati, a caror stare s-a inrautatit progresiv de la data efectuarii vaccinului, pentru ca apoi in 2-3 zile acestia sa-si piarda viata.
Eu cred ca este cazul sa tragem un semnal de alarma si sa facem tot posibilul sa luptam pentru dreptul nostru de a alege si de a fi pe deplin informati.

Asa a procedat Daniela Mirela cand a refuzat sa-i faca vaccin copilului ei.

Eu m-am bucurat de acordul dr. noastre, am dat o declaratie pe propria raspundere, semnata, pe care a pus-o in fisa copilului. Lor le trebuie ca sa nu aiba probleme cu Sanepidul.
A fost de acord cu mine si m-a sprijinit.
Eu am luat hotararea dupa ce am vorbit cu mai multi pediatri de la stagiile pe care le-am facut si am preferat sa imi asum aceasta raspundere.

In Germania nu exista obligativitatea vaccinarii. Comisia de vaccinari (STIKO) recomanda insa o vaccinare repetata, incepind cu virsta de sugar: incepind cu luna a 2-a, pina la 11 ani, copilul ar trebui vaccinat de mai multe ori. Doctorii care vaccineaza au datoria de a informa despre avantajele si dezavantajele vaccinari, iar parintii au responsabiliatea de a se informa si din alte surse, pentru ca apoi sa ia o decizie. Responsabilitatea parintilor se refera in primul rind la a proteja copilul de boli periculoase, si in al 2-lea rind, la a proteja societatea.

Iata se spune si Anca Tanasica
Ieri am vb cu o dr.pro/vaccinare despre acest subiect…mi/a spus ca vaccinurile sunt obligatorii pentru ca sist.imunitar al copiilor e din ce in ce mai slabit…acum o boala a copilariei usoara imbraca forme cu complicatii… si am intrebat/o si io de ce e sit.imunitar asa slabit??? nu cumva tocmai din cauza vaccinarii in masa si in disperare??? a trebuit sa admita ca da!!!! sist.noastru imunitar e din ce in ce mai slabit din cauza (nu e singura cauza, dar e cea mai importanta) vaccinarilor in masa fara discernamant, fara o urmarire atenta, rapeluri facute dupa ureche, statistic, fara a se tine cont direct dc copilul respectiv are sau nu aticorpii cat sa/l fereasca de acea boala…dar io sunt optimista…cand se va ajunge la distrugerea autoimuna a rasei umane…io voi fi oale si ulcele…nu voi vedea!!!!…chiar dc acum imi chinui neuronii cu aceste probleme…mai bine nu stiam de ele…na ca iar ma intreb dc „fericiti sunt cei saraci cu duhul” se refera la bunurile materiale sau la „saracia” de la etajul superior al corpului uman…
Intrucat problema este spinoasa si discutiile incepute aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=64708&whichpage=1 au fost abandonate in 2005, cand ajunsese la pagina 36, va propun sa continuam discutia asupra LEGALITATII SI INTERESULUI justificat de vaccinarea bebelusilor, pentru ca suntem parinti si avem dreptul si obligatia sa stim daca trebuie sa refuzam aceeste vaccinari, daca ele dauneaza copiilor nostri, si sa nu acceptam un vaccin doar pentru ca asa ne spune medicul , sau doar pentru ca marile firme producatoare de medicamente trebuie sa vanda si ele cuiva aceste produse !

ASTEPT REACTIILE VOASTRE!

Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa iulian.urban@gmail.com

Anunțuri

2 comentarii »

 1. Vad ca in Romania se vaccina copii foarte mult fara ca parintii sa fie informati exact de efectele secundare scrise si in prospectul vaccinurilor care ar trebui sa fie citite prima de a se vaccina copilul. Eu scriu din Italia, am doua fetite, am crezut totdeauna ca vaccinurile fac bine dar am descoperit ca nu e asa, vaccinurile pot face in anumite persoane f.f. rau. Eu am avut si fetita cea mai mica care a avut probleme foarte mari pin urma vaccinurilor de antimeningoccoc si antipneumococcic mai precis cu primul abia facut a avut febra pentru 3 luni fara nici un raspuns concret din partea medicilor, iar cu cel pneumicoccic abia facut la nici o ora a facut febra de 40.2 si in plus in aceeasi seara i-a iesit pe tot corpul porpora(mari pete rosu inchis)si a inceput cursa in spitale, i-au gasit si neutropenie (atunci cind globulele albe scad pe punctul de a nu avea deloc imunitate)vsh piastrine foarte putine (190) foarte mare si valorile ficatului ASTGOT, ASTGPT foarte mari, in spital toti spuneau ca nu e vaccinul dar cum nu daca prima de al face fata mea nu avea numic (i-am masurat si febra)innaite de vaccinare!!!!Oricum ne-au spus asa de la o zi la alta ca fata ar fi suspecta de leucemie si ne-au trimis la cel mai mare centru de oncohematologie din Pavia, unde i-au facut si antibiotice etc. Innainte de a iesi din spital ne-au spus ca sistemul imunitar a inceput sa functioneze normal dar oricum rezultatele examenelor de singe erau inca "in declin"….si au scris pe foaia de iesire din spital ca au fos doar mici infecti recorente, cum mici ifecti daca fata mea nu avea nimic prima de a primi acel vaccin!!!Oricum dupa am luat legatura cu una dintre asociatile care se ocupa de daune de la vaccinari ( se numeste C.O.R.V.E.L.V.A din Padova )si am facut semnalarea la Ministerul Sanatati
  Vreau doar sa spun sa se faca mare ATENTIE la aceste vaccinuri care in anumite persoane pot avea reacti f. grave si vaccinurile nu sunt caramele ca platesti una si-ti dau trei…..CITITI PROSPECTELE SI CERETILE LA MEDICI DE FAMILIE CA E UN DREPT AL NOSTRU !!!
  In orice caz am vazut ca in Romania e foarte mare dezinformare in ceea ce privesc vaccinurile. Aici in Italia de la Nord la Sud sunt o gramada de asociati si organizati care se ocupa cu cei care au avut probleme dupa vaccinuri ca si :
  "COORDINAMENTO NAZIONALE
  DANNEGGIATI DA VACCINO
  ORGANIZZAZIONE DI VOLONTARIATO"(C.O.N.D.A.V aceasta e o alta asociatie)
  riconosciuta ONLUS con decreto Regione Lombardia n. 1747 del 12.02.04
  IV° GIORNATA NAZIONALE PER
  RICORDARE LE PERSONE DECEDUTE O
  RESE DISABILI DAI VACCINI(a IV ZI NATIONALA PENTRU A AMINTI DE PERSOANELE CARE AU MURIT SAU AU RAMAS HANDICAPATE IN URMA VACCINURILOR)
  12 novembre 2007
  Ceea ce denota ca sunt o gramada copii care au ramas handicapati sau au murit din cauza vaccinurilor nu e asa cum spun iei ca e 1 copil la 700.0000. Plus stiti ca in 2002 toata Europa a fost declarata FREE ZONE de catre O.M.S in ceea ce priveste poliomelita deci de consecinta nici nu ar mai servi vaccinul!!!
  PENTRU CEI CARE STIU LIMBA ITALIANA PENTRU MAI MULTE INFORMATI PUTETI SA CAUTATI PE NET "Rai Report" (din 15.10.1998, IL VIRUS DELL'OBBLIGO) unde se vorbeste deschis despre vaccinuri, e o emisiune de pe canalul de tv Rai 2
  ORICUM AR TREBUI SA SE FACA SI IN ROMANIA ASTFEL DE ASOCIATI PENTRU A AJUTA PERSOANELE CARE NU VOR SA-SI VACCINEZE COPII SAU CARE AU AVUT DEJA DAUNE IN URMA VACCINURILOR LA ACESTIA DIN URMA SA POATA SA FIE AJUTATI IN OBTINEREA UNEI DESPAGUBIRI IN CAZURI MAI GRAVE. EU CRED CA AR TREBUI SA FIM TOTI PARINTII DESPAGUBITI MAI ALES PENTRU DESINFORMAREA si ca de multe ori desinformarea pe noi ne costa foarte scump!!!!

  Comentariu de mirceanka — Iunie 6, 2009 @ 5:41 pm

 2. http://www.report.rai.it/RE_elenco/0,11515,1999-categoria-352,00.html
  Pe acest site se gasesc multe informati pentru cine stie limba italiana, e un video de la emisiunea Rai Report de pe canalul de TV Rai3 unde vorbeste despre vaccinuri, se numeste IL VIRUS DELL'OBBLIGO(VIRUSUL OBLIGATORIU), unde veti ramane socati despre ceea ce se spunea despre vaccinuri deja in 1998…..cu tot de comentari si interviuri de la persoane la care copii au murit din cauza vaccinurilor….

  Comentariu de mirceanka — Iunie 6, 2009 @ 5:56 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: