Nu vaccinurilor!!! Citeşte şi dă mai departe: https://nuvaccinurilor.wordpress.com

Iulie 24, 2009

Comenzi uriaşe pentru vaccinul contra gripei porcine

Filed under: Uncategorized — novaccin @ 7:46 am

Geta Roman
Sursa: Evenimentul zilei
Cel puţin 50 de ţări negociază sau au comandat deja zeci de milioane de doze de vaccin contra virusului A/H1N1.

Marile companii farmaceutice au început să primească comenzi din ce în ce mai consistente pentru vaccinul contra virusului gripei porcine. Ieri, „Sanofi Pasteur” a anunţat că a primit o comandă iniţială de 28 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului noii gripe A/H1N1 din partera Ministerului Sănătăţii din Franţa. Şi compania GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat că va furniza către Marea Britanie 60 de milioane de doze de vaccin, iar către Belgia 12,6 milioane de doze pentru a acoperi necesarul pentru întreaga populaţie. Oficialii Organiaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spun că cel puţin 50 de ţări au comandat vaccinul.

România se bazează deocamdată pe producţia internă. Institutul „Cantacuzino” poate produce, în 2009, 5 milioane de doze de vaccin contra A/H1N1.

O piaţă de cel puţin 10 miliarde de dolari

„Cel puţin 50 de guverne au făcut comenzi şi negociază cu diverse companii farmaceutice pentru a cumpăra vaccinul. Valoarea pieţei este estimată între 10 şi 20 de miliarde de dolari”, a declarat, pentru Reuters, Marie-Paule Kieny, director în cadrul OMS. Comanda primită de grupul „Sanofi Pasteur” din partea Franţei a fost făcută în baza unui acord. „Se referă la o cantitate iniţială de 28 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului noii gripe şi include opţiunea suplimentării cu 28 de milioane de doze”, se arată într-un comunicat al companiei. România nu are în vedere deocamdată importul de vaccinuri şi se bazează pe cele 5 milioane de doze pe care ar trebui să le facă până la sfârşitul anului Institutul „Cantacuzino”.

„Producţia în România acoperă populaţia la risc. Finanţarea a fost deja acordată de guvern. Decizia noastră privind vaccinurile pe care le vom cumpăra depinde însă şi de cum va fi vaccinul, dacă va fi nevoie de o doză sau de mai multe etc.”, explică medicul Alexandru Rafila, consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii.

La sfârşitul lunii mai, compania GlaxoSmithKline a primit de la OMS tulpina virusului necesară pentru dezvoltarea vaccinului contra A/H1N1. „Până la aceasta dată, GSK a semnat contracte şi e în discuţii cu mai multe guverne care intenţionează să comande stocuri din noul vaccin candidat, ca o măsură de precauţie”, afirmă Ciprian Marcu, Director Public Health & Corporate Affairs, GlaxoSmithKline România. Vaccinul GSK e îmbunătăţit cu un adjuvant care creşte capacitatea organismului de a determina un răspuns imun puternic şi permite creşterea capacităţii de producţie pentru vaccin.

Guvernul Marii Britanii va fi aprovizionat cu 60 de milioane de doze din vaccin cu adjuvant, cel belgian inten ţionează să cumpere 12,6 milioane de doze, cel francez 50 de milioane de doze, iar cel finlandez 5,3 milioane de doze de antigen H1N1, care va fi folosit cu stocul de adjuvant pe care îl deţine deja.

CAPACITATE GLOBALĂ

Cinci miliarde de doze în 12 luni

Companiile farmaceutice pot produce într-un interval de un an circa 4,9 miliarde de doze de vaccin contra A/H1N1. Dacă va fi nevoie de mai mult de o doză pentru ca vaccinul să fie eficient, producţia va fi însă mai scăzută, capacitatea fiind de două miliarde de doze pe an. În lume există 20 de companii licenţiate să facă vaccin de sezon, însă şi altele pot contribui la vaccinul contra A/H1N1.

Citiţi cum se face statistica mortalităţii. Vin oamenii cu meningită, pneumonii etc, sunt diagnosticaţi cu gripă porcină, li se dă „Tamiflu” şi lăsaţi să moară. Deci gripa porcină face ravagii:  Unde duce isteria porcină a OMS:”Era la un pas de moarte din cauza meningitei, după ce doctorii au diagnosticat-o cu gripă porcină”. Click

Anunțuri

1 comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: