Nu vaccinurilor!!! Citeşte şi dă mai departe: https://nuvaccinurilor.wordpress.com

Septembrie 3, 2009

Avocatul care a ingenunchiat Pfizer

Filed under: Uncategorized — novaccin @ 11:06 pm


Acest succes nu era posibil daca avocatul american Jeffrey Friedman nu decidea sa duca o lupta de trei ani de zile, in numele unei cauze care parea pierduta din start. Friedman s-a mobilizat in lupta impotriva Pfizer atunci cand unul din clientii lui a decedat [ a suferit un atac de cord ] din cauza medicamentului Bextra. Avocatul a investigat cauzele, a sesizat autoritatile, a pus totul cap la cap. A vrut sa negocieze cu Pfizer insa gigantul american sustinut de zeci de firme puternice de avocatura l-au ignorat. Era un David atat de mic incat Goliat nu l-a luat in seama.
Friedman nu a abandonat lupta. A creat un site dedicat acestui proces-gigant http://bextralawsuit.lawinfo.com/.
A explicat oricarui consumator de Bextra la ce pericole se expune, a detaliat absolut totul pe pagina de interne dedicata acestui proces , in cele mai mici detalii http://bextralawsuit.lawinfo.com/bextra-class-action.html. A fost amenintat cu procese pentru calomnie de catre avocatii Pfizer, insa a ales sa ramana vertical alaturi de clientii lui.
La final a reusit ceea ce nimeni nu gandea : a invins una din cele mai mari companii din lume.
Mesajul lui este simplu : NU ABANDONATI NICIODATA LUPTA ! Un bun exemplu pentru avocatii care se tem atunci cand trebuie sa apere un client mic in fata unui gigant bancar, din mediul farmaceutic, sau aievea.

Laboratoarele americane Pfizer au acceptat sa plateasca cea mai mare amenda stabilita de justitie, o suma record de 2,3 miliarde de dolari. Este “cea mai mare amenda data vreodata de justitia americana in sectorul sanatatii”, a subliniat Ministerul Justitiei intr-un comunicat, intr-o perioada in care presedintele Obamaa declansat lupta cu fraudele si actiunile de reducere a costurilor astronomice de sanatate din SUA, transmite France 24 (3 septembrie).
Amenda a fost data pentru “practici comerciale frauduloase” in legatura cu medicamentul anti-inflamator Bextra(Valdecoxib).
Pfizer a fost cercetat si pentru practici comerciale abuzive privind 3 alte medicamente: Zyvox (infectii bacteriene), Geodon (tulburari bipolare si schizofrenie) si Lyrica (tulburari nervoase).
Pfizer a dorit sa extinda comercializarea Geodon pentru tratamente pediatrice si pentru adolescenti, desi FDA l-a autorizat pentru populatia cu varsta intre 18 si 65 de ani, iar in acest scop a platit comisioane umor medici peditri sa faca prezentari promotionale privind binefacerile Geodon, afirma intr-un comunicat avocatii pledanti in procesul civil apartibabd cabinetului de avocatura Kenney Egan McCafferty & Young.
Acordul in justitie rezolva plangerile – in civil si in penal – privind acuzatiile fata de Pfizer. Pfizer impreuna ca filiala sa Pharmacia & Upjohn Company va plati o amenda penala de 1,3 miliarde de dolari si 1 miliard de dolari amenda civila. Banii incasati pentru amenda civila vor fi varsati destinati platilor compensatorii catre consumatori si retelelor publice de acoperire a coturilor de sanatate precum Medicare si Medicaid .

Sursa: Urban Iulian

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: